آیا تا به حال به این فکر کرده اید که علت گرم شدن کمپرسور کولر گازی چیست؟ همانطور که می دانید کولر گازی از اجزا و قطعه های مختلفی ساخته شده که هر کدام یک از آنها وظایف خاص و مهمی دارند. اما برخی از قطعات مانند کمپرسور، باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند زیرا اگر مشکلی برای آنها به وجود بیاید عملکرد دستگاه دچار اختلال خواهد شد.
یکی از رایج ترین مشکلاتی که برای کاربران اتفاق می افتد افزایش بیش از حد دمای کمپرسور می باشد. امروز در این مقاله قصد داریم برایتان به طور کامل درباره ی دلایل داغ شدن کمپرسور کولر گازی و راه حل های برطرف کردن آن توضیح دهیم تا اطلاعات مورد نیاز را بدست آورید و بتوانید به تنهایی مشکل را برطرف کنید، این گونه از آسیب دیدن دستگاه نیز جلوگیری خواهید کرد. در نهایت تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
در صورتی که هرگونه سوالی داشتید می توانید با شماره زیر تماس بگیرید. کارشناسان این مجموعه سالیان سال است در زمینه تعمیرات کولر گازی وستینگهاوس و سایر برندها فعالیت کرده اند و می توانند به تمامی سوالاتتان با صبر و حوصله پاسخ دهند.
در ادامه برایتان علائمی را بیان خواهیم کرد که نشان دهنده ی داغ شدن کمپرسور می باشند. در صورتی که با آنها مواجه شدید حتما در اسرع وقت با شرکت وستینگهاوس تماس بگیرید تا در بررسی کمپرسور به شما کمک کند. توصیه می کنیم که به صورت دوره ای از کولر گازی خود بازدید داشته باشید تا اگر مشکلی برای قطعات آن پیش آمده بود، سریع متوجه شوید.
در صورتی که هر کدام یک از موقعیت های بالا برای شما پیش آمد، احتمال داغ شدن کمپرسور وجود دارد اما قبل از بررسی این قطعه با یک تعمیرکار تماس بگیرید. او باید ابتدا مواردی را که در زیر بیان خواهیم کرد، بررسی کند:
اگر با بررسی موارد بالا با مشکلی مواجه نشدید، باید به سراغ خود کمپرسور بروید و سلامت آن را تست و بررسی نمایید.
قطع شدن سیم های موتور علت اصلی افزایش بیش از حد دمای کمپرسور می باشد. هنگامی که این سیم ها قطع شوند به عایق های موتور آسیب بسیار جدی وارد خواهد شد. در نهایت با از بین رفتن عایق ها، موتور و کمپرسور داغ شده و سپس آرام آرام با وجود رطوبت و… معیوب می شوند. اگر متوجه شدید که کمپرسور داغ شده باید در اسرع وقت آن را خاموش کنید، در غیر این صورت حرارت بالای این قطعه به دیگر بخش های کولر گازی آسیب های شدیدی وارد خواهد کرد.
هنگامی که متوجه شدید کمپرسور کولر گازی داغ کرده، باید در گام بعدی علت بروز این مشکل را پیدا کنید. همانطور که در پاراگراف های بالا بیان کردیم بهتر است با یک تعمیرکار ماهر تماس بگیرید تا به شما کمک کند. وظیفه ی راه اندازی کمپرسور بر عهده ی سه فیش اصلی آن می باشد. تعمیرکار این سه فیش را که با حروف M، S، C مشخص شده اند، بررسی می کند. بروز اتصال کوتاه و یا قطعی رابطه بین سیم های M و C نشان دهنده ی سوختن سیم پیچ اصلی است. از بین رفتن رابطه ی بین سیم های S و C نشان دهنده ی سوختن استارت و یا سیم پیچ راه انداز دستگاه می باشد.
قطعا می دانید که گاز مبرد وظیفه ی خنک کنندگی را در رفت و برگشت الکتروموتور بر عهده دارد. با اسیدی و آلوده شدن این گاز، سیم ها و عایق های روی سیم پیچ موتور کمپرسور دچار خوردگی خواهند شد. این موضوع باعث اتصال کوتاه در کولر گازی و در نهایت سوختن کمپرسور می شود. سوختگی کمپرسور به دو حالت تقسیم می شود، حالت اول به صورت خفیف یا نقطه ای و حالت دوم کامل و شدید می باشد که در ادامه بیشتر درباره ی آنها توضیح خواهیم داد.
سوختگی نقطه ای یا خفیف بر روی سیم پیچ موتور کمپرسور رخ می دهد. همین میزان سوختگی کوچک باعث از کار افتادن کمپرسور می شود، به همین دلیل هنگامی که عیب را تشخیص دادید باید خیلی سریع کولر گازی را خاموش کنید تا میزان سوختگی بیشتر نشود. برای برطرف کردن این مشکل باید سیم پیچ، روغن و فیلتر درایر کمپرسور را به نوبت تعویض کنید. در آخر کولر گازی را روشن کرده تا کار کند. پس از گذشت یک روز مجددا روغن کمپرسور و میزان اسیدی آن را بررسی نمایید.
در صورتی که کمپرسور دستگاه شما به طور کامل و شدید سوخته، باید در مدار مکش کمپرسور و بعد از اواپراتور، یک فیلتر مکش قرار دهید. ناگفته نماند که در سیستم اکثر کولر گازی ها این فیلتر به صورت پیش فرض نصب شده است.
امروز در این مقاله برایتان به طور کامل درباره ی علل داغ شدن کمپرسور کولر گازی توضیح دادیم و امیدواریم که اطلاعات جامعی کسب کرده باشید. توصیه می کنیم که از کولر گازی خود به صورت دوره ای بازدید کنید تا سریع تر متوجه شوید که کمپرسور داغ کرده است. اگر به این موضوع اهمیت ندهید حرارت کمپرسور افزایش می یابد و در نهایت دچار سوختگی شدید می شود. در صورتی که به کمک نیاز داشتید حتما با یک تعمیرکار حرفه ای و ماهر تماس بگیرید تا به شما کمک کند.